> >

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Ambassador

Pin It Now! Print Friendly and PDF

ambassador


H τούρτα είναι πολύ εύκολη γιατί δεν χρειάζεται κάποια δεξιοτεχνία όπως θα δείτε και μόνοι σας. Είναι πολύ νόστιμη. Όταν έχω τις φίλες μου για καφέ πάντα φτιάχνω μια ambassador γιατί ξέρω ότι κι εκείνες την περιμένουν

Παντεσπάντι

Υλικά:

5 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
6 κουταλιές αλεύρι
ξύσμα λεμονιού

Κρέμα:

Υλικά:

1 ποτήρι νερό
1 εβαπορέ
4 κουτ.ζάχαρη
4 κρόκους
4 κουτ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
ξυσμα και χυμό ενός λεμονιού


Μαρέγκα:


4 ασπράδια
5 κουταλιές άχνη
 6 κουταλιές ζάχαρη για την καραμέλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το εβαπορέ, τη ζάχαρη,το αλεύρι και τους κρόκους. Ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει ρίχνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Αφού λιώσουν, ρίχνουμε και τα καρύδια και το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Κόβουμε το παντεσπάντι σε μεγάλους κύβους και το περιχύνουμε με την κρέμα την οποία έχουμε προηγουμένως αφήσει λίγο στο ψυγείο για να σφίξει.

 Ανακατεύουμε καλά και σχηματίζουμε έναν κορμό.


 Λιώνουμε 6 κουταλιές ζάχαρη σε καραμέλα.Στην συνέχεια φτιάχνουμε μια κρέμα μαρέγκα.
Χτυπάμε σε μαρέγκα 4 ασπράδια με 5 κουταλιές άχνη. Αφού γίνει μια σφιχτή μαρέγκα χαμηλώνουμε λίγο τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο την καραμέλα. Αφου ενσωματωθεί και γίνει μια σφιχτή μαρέγκα την απλώνουμε ακανόνιστα πάνω στο κορμό. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και ρίξτε τη μαρέγκα δημιουργώντας με τη ράχη  του  κουταλιού  σας μυτιές.

Καλή επιτυχία




Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets