> >

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Βερολινέζικα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Για να γίνονται χρυσόξανθοι οι λουκουμάδες, οι τηγανίστες και όλα τα γλυκά τηγανιού με μαγιά,αναμίξτε το αλεύρι με άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας. Θα υπολογίσετε 50 γρ. άνθος αραβοσιτου και 450 γρ. αλεύρι.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι
45 γρ. φρέσκια μαγιά
1/8λ. χλιαρό γάλα,75 γρ. ζάχαρη
150 γρ.κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 λεμόνι: ξύσμα, 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Γέμιση:

100 γρ. δαμάσκηνα κομπόστα
50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
50 γρ. ζάχαρη,βανίλια

Εκτέλεση:

Κοσκινίστε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάντε ένα βαθούλωμα στημέση και σπάστε μέσα τη μαγιά. Προσθέστε λίγο χλιαρό γάλα, αναμίξτε και αφήστε το προζύμι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να μείνει για 15΄.
Ρίξτε γύρω από το προζύμι τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Στο υπόλοιπο χλιαρό γάλα ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και προσθέστε το στο αλεύρι. Δουλέψτε όλα τα υλικά μαζί, ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία και ελαστική. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 30΄.
Μ΄ένα κουτάλι, πάρτε λίγο ζύμη, κάντε ένα βαθούλωμα και βάλτε μέσα την χτυπημένη με το πηρούνι μαρμελάδα και μερικά αμύγδαλα. Κλείστε τη ζύμη σε μπαλίτσα και πιέστε το άνοιγμα να κολλησει
Αφήστε τα βερολινέζικα να φουσκώσουν και μετά ψήστε τα σε φριτέζα
στούς 180 βαθμούς για 5΄-7΄. Αναμίξτε τη ζάχαρη με τη βανίλια και τυλίξτε τα έτοιμα βερολινέζικα. Τα σερβιρετε και προτίμηση καυτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets