> >

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

κεφτεδάκια όλων των ειδών.

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί στους οποίους να μην αρέσουν τα κεφτεδάκια και οι πιο πολλοί τα έχουμε συνδυάσει με πικνικ καιμε εκδρομές με τα κεφτεδάκι στο τάπερ. Εδώ θα σας δώσω διάφορες παραλλαγές τις οποιες έχω ξεσηκώσει από διάφορα περιοδικά και εκπομπές μαγειρική

Τυροκεφτεδάκια

Υλικά:

180 γρ. έμενταλ
130 γρ. τσένταρ
100 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο
1 αυγό
100 γρ μυζήθρα

Εκτέλεση:

Τρίψτε τα τυριά σ΄ένα μπολ και ρίξτε μέσα το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και ανακατέψτε το μείγμα. Αφήστε το λίγο στο ψυγείο να σφίξει και πλάστε τους κεφτέδες. Για το πανάρισμα ανακατέψτε 2 αυγά με λίγο αλάτι και λίγο νερό.
Περάστε τους τυροκεφτέδες από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από τη γαλέτα. Τηγανίστε τους σε σπορέλαιο.Αφού τους τηγανίσετε, αφήστε τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τους σερβίρετε

Κεφτεδάκια με κολοκυθάκια, καρότα και φορμαέλα

Υλικά:

2 μεγάλα τριμμένα κολοκυθάκια
2 μεγάλα τριμμένα καρότα
1/2 φτλυζ. αλεύρι
1 αυγό και έναν κρόκο
2 κουτ. σούπας άνηθο
1 κουτ. σούπας μαντζουράνα
150 γρ. τριμμένη φορμαέλα
αλάτι, πιπέρι και σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σ΄ένα σουρωτήρι, τ΄αλαζίτουμε και τ΄αφήνουμε για περίπου μισή ώρα.Τα πιέζουμε για να βγάλουν όλα τα υγρά τους και τα βάζουμε σ΄ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό, τον κρόκο, τον άνηθη, τη μαντζουράνα και τη φορμαέλα.Αν έχει αρκετά υγρά προσθέστε λιγο αλεύρι ή λίγη γαλέτα.Βρέξτε τα χέρια σας με λίγο λάδι και πλάστε τα κεφτεδάκια. Τηγανίστε τα στο σπορέλαιο και αφήστε τα για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρετε.

Κεφτεδάκια ψαριού

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο πέρκας
1 ψιλοκομμένα φρέσκο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ασπράδι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα εστραγκόν
2 κουτ. σούπας μαιντανό
2 κουτ. σούπας μυρωδικά(θυμάρι, δυόσμο,βασιλικό), αλάτι ,πιπέρι,1 φλυτζ. αλεύρι για το πανάρισμα και ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το φιλέτο του ψαριού σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε στο multi με το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ασπράδι,το εστραγκόν, τα μυρωδικά,το αλάτι και το πιπέρι.Πολτοποιούμε το μίγμα και το βάζουμε σ΄ένα μπολ.Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα βάζουμε σ΄ενα ταψί. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καβουροκεφτέδες

Υλικά:

5οο γρ. ψίχα καβουριού
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο
1 κουτ. σούπας soya sauce
1/2 φλυτζ. τριμμένο ψωμί
1 αυγό. αλάτι. πιπέρι, 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη

Εκτέλεση:

Ξεψαχνίζουμε την ψίχα του καβουριού και ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιαντρο, την soya, το ψωμί και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε σε μαργαρίνη σε μέτρια φωτια.

Αφράτα και αρωματικά ψητά κεφτεδάκια

Υλικά:

400 γρ. κιμά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
2 κουτ. σουπας μαιντανό
1 αυγό
2 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
1 κουτ. γλυκου δυόσμο. ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε το μίγμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σ΄ένα ταψί. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμους για περίπου 1/2 ώρα.

Κεφτεδάκια από φακές

Υλικά:

1 φλυτζ. κόκκινες αποφλοιωμένες φακές
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού κάρι
1 κουτ.γλυκού κύμινα
4 κουτ. σούπας μαιντανό
2 κουτ.σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι
5 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο σε ψίχουλα
1 αυγό,1 φλυτζ. αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές σε 2 φλυτζ. νερό για περίπου 10 λεπτά χωρίς να τις βάλουμε αλάτι. Όταν κρυώσούνε τις βάζουμε σ΄ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρι, το κύμιο, το μαιντανό,τα φρέσκα κρεμμυδάκια,το αυγό και το ψωμί.Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μίγμα. Αν είναι υγρό ρίξτε λίγο ακόμα ψωμί ή γαλέτα.Πλάθουμε τα κεφτεδάκια,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο. Τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρουμε.

Κεφτεδάκια με κοτόπουλο

Υλικά:

400ν γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
2 κουτ. σούπας μυρωδικά(δεντρολίβανο,εστραγκόν,θυμάρι,βασιλικό,δυόσμο)
αλάτι, πιπέρι,αλεύρι για το πανάρισμε και σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σ΄ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι,το σκ΄ρδο,το αυγό,τα μυρωδικά,το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε το μίγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Πάθουμε τα κεφτεδάκια ,τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο σπορέλαιο.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets