> >

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Νόκερλν

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Το νόκερλν είναι ένα αυστριακό γλυκό, ιδιάιτερα αγαπητό στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ. Σερβίρεται πασπαλισμένο με ζάχαρη, ή μίγμα άχνης και βανίλιας.Πρέπει να σερβιριστεί χωρίς καθυστέρηση γιατί,μόλις βγεί από τη ζέστη του φούρνου, θα καθίσει, όπως ακριβώς τα σουφλέ.
Εγώ το φτιάχνω πολλές φορές απογεύματα Κυριακής, όταν όλοι στο σπίτι θέλουν γλυκό εδώ και τώρα. Φτιάχνεται γρήγορα και τρώγεται ακόμη πιο γρήγορα.

Υλικά:

4 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι
40 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι βανιλέτα

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα 4 ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα. Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με τη βανίλια και ρίξτε την σιγά σιγά στη μαρέγκα, χτυπώντας για λίγο. Αναμίξτε τους 4 κρόκους, μετά προσθέστε 3 κουτ. σούπας μαρέγκα και ανακατέψτε απαλά. Ρίξτε το μίγμα αυτό στήν μαρέγκα και αναμίξτε πολύ προσεκτικά. Κοσκινίστε επάνω στο μίγμα των αυγών το αλεύρι και αναμίξτε με ένα πηρούνι.
Σε ρηχό ταψάκι ή πυρέξ λιώστε το βούτυρο.Πάρτε με το πηρούνι τούφες από μαρέγκα και ρίξτε τις στο ζεστό ταψάκι ώσπου να γεμίσει. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί το νόκερλν για 10-15 λεπτά, ώσπου να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets