> >

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

κινέζικη σάλτσα για κοτόπουλο

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Απαραίτητη! Καλό θα είναι όταν μαγειρεύετε κρέας να το συνοδεύετε πάντα από κάποια σάλτσα. Θα του προσθέσει νοστιμιά και σίγουρα είναι καλύτερο από να το σερβίρετε σκέτο

Υλικά:

1/2 φλυτζ. soya sauce
4 κουταλιές μηλόξιδο
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια πολτοποιημένο σκόρδο
2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 κουταλιές τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σ΄ένα μπολ και ανακατέψτε τα. Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σάλτσα και αφήστε τα να μαριναριστούν για 2-3 ώρες πριν τα μαγειρέψετε. Έπειτα,σωτάρετε τα σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνια ή στο γουόκ σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Βάλτε τη μαρινάδα σε μια κατσαρόλα και αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρινα πήξει. Περιχύστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρετε.
Και μιας και μιλάμε για κινέζικη συνταγή,καλό θα είναι να το συνοδέψετε με ρύζι basmati ή κάποιο άλλο ασιατικό ρύζι.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets