> >

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Κότα καπαμά

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Η κότα καπαμά είναι ένα χριστουγεννιάτικο φαγητό που φτιάνουμε στην Καστοριά. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο βαρύ αλλά είναι πεντανόστιμο.  

Θα χρειαστούμε: 8 κρεμμύδια,αλάτι,μαυροπίπερο,κανέλα,ντοματοπελτέ,λίγο ζάχαρη, 1 χούφτα σταφίδες και μισό φλυτζάμι ρύζι.

Καθαρίζουμε και τσιγαρίζουμε την κότα απ΄όλες τις μεριές. Την βγάζουμε από την κατσαρόλα και στην συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά γύρω στη μισή ώρα. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο νερό, την ντομάτα, το αλάτι, το μαυροπίπερο, την κανέλα και την ζάχαρη. Βάζουμε και την κότα στην κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει. Αφού έχει σχεδόν βράσει ρίχνουμε το ρύζι και τις σταφίδες και βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιεί όλο το ζουμάκι. Είναι έτοιμο. Όπως σας είπα μπορεί να είναι λίγο βαρύ αλλά η γεύση θα σας αποζημιώσει.Άλλωστε δεν είναι ένα φαγητό που φτιάχνουμε κάθε μέρα.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets