> >

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

τρουφάκια

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Λοιπόν αυτή τη συνταγή για τα τρουφάκια τη θεωρώ πολύ καλή. Γίνονται αρκετά κομμάτια, περίπου 70, αν και σας εγγυα
ώμαι ότι δεν θα κρατήσουν και πολύ. Εμείς πάντως τρώμε μισή ντουζίνα στη καθισιά.

Υλικά:

1 κούπα γάλα
250 γρ. κουβερτούρα
λίγο κονιάκ
2 1/2 κουπας χοντροκομμένα καρύδια
1φλυτζ. ζάχαρη άχνη
1 φλυτζ. βούτυρο
4 κρόκους
4 φλυτζ. πτι μπερ τριμμένα
τρούφα για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια κι ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ρίχνουμε το κονιάκ και τα καρύδια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν΄αφρατέψει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε λίγο τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Ανακατεύουμε το μίγμα το βουτύρου με το μίγμα της σοκολάτας και ρίχνουμε μέσα και τα μπισκότα. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο μερικές ώρες για να σφίξει. Βουτώντας τα χέρια μας σε λίγο λικέρ πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε στην τρούφα. Τα τοποθετούμε μέσα σε γκοφρέ θηκάκια. Διατηρούνται εντός και εκτός ψυγείου αρκετό καιρό.

Σας έχω και μια συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια για τις δύσκολες μέρες της νηστείας.
Αντί να τρώτε γλυκά με φυτικό γάλα και φυτικές κρέμες δοκιμάστε τα.

Υλικά:

3 φλυτζ. νερό
4 φλυτζ. ζάχαρη
4 φλυτζ.χοντροκομμένα καρύδια
3 φλυτζ. παξιμάδι
3 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι bakin
1 φλυτζανάκι λικέρ

Εκτέλεση:

Βράζουμε για 3-5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα.Ανακατεύουμε το μίγμα και το βαζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε, κατά τον ίδιο τρόπο, μπαλάκια.Κατόπιν, τυλίγουμε σε τρούφα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets