> >

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

σοκολατίνα

Pin It Now! Print Friendly and PDF





Αυτή την τούρτα όταν την φτιάχνω στο σπίτι για τα παιδιά μου, και δεν κρατάει για πάνω από δύο μέρες. Την καταβροχθίζουν στην κυριολεξία. Δοκιμάστε την για  την οικογένεια σας και όχι μόνο.

Χτυπήστε ένα παντεσπάντι άσπρο ή κακάο( εγώ την προτιμώ με σοκολατένιο παντεσπάντι).Για το παντεσπάντι θα χρειαστείτε 6 αυγά, 6 κουτ. ζάχαρη, 5 κουτ. αλεύρι και 2 κουτ. κακάο. Αν φτιάξετε άσπρο παντεσπάντι αφαιρέστε το κακάο. και προσθέστε 2 κουτ. αλεύρι. Το γλυκό φτιάχνεται με δύο κρέμες τις οποίες τις ενώνετε σε μία. 

Για την πρώτη κρέμα θα χρειαστείτε:

1 Βιταμ, 1 π οτήρι ζάχαρη,3/4 του ποτηριού κακάο.

Χτυπάμε το Βιτάμ με την ζάχαρη στο μίξερ ώσπου να αφρατέψει και στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο.Χτυπάμε λίγο ακόμα όλο το μίγμα μαζί.

Για την δεύτερη κρέμα θα χρειαστείτε: 

3 ποτήρια γάλα, 6 κουτ. κορν φλάουρ. 6κουτ. ζάχαρη, 2 αυγά και 2 βανίλιες.

Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα μικρή, ρίχνετε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε πάνω στην φωτιά μέχρι να σφίξει.Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά ,ρίξτε μέσα σ΄αυτά λίγο από την ζεστή κρέμα και μετά ρίξτε το όλο στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατέψτε. Στο τέλος ρίξτε και τις βανίλιες. Αφου κρυώσει καλά η κρέμα ρίξτε μέσα σ΄αυτήν και την χτυπητή κρέμα με το βιτάμ. Χωρίστε το παντεσπάντι στα δύο .

Βάλτε ανάμεσα στους δίσκους από παντεσπάντι την μισή κρέμα περίπου. Βάλτε από πάνω από το δεύτερο δίσκο παντεσπάντι ,και καλύψτε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα
 Από πάνω μπορείτε να ρίξετε τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή. Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε λίγο σαντιγύ και με το κορνέ σας να τραβήξετε παράλληλες γραμμές στην επιφάνεια της τούρτας. Στη συνέχεια τραβήξτε άλλη μια σειρά παράλληλες γραμμές κάθετες προς τις πρώτες. Ένας όμορφος και απλός τρόπος να στολίσετε την τούρτα σας.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets