> >

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Νιόκι πατάτας

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Τα νιόκι μπορούν να γίνουν ένα ελαφρύ συνοδευτικό για κρέας-χοιρινό ή μοσχάρι-για κοτόπουλο,για ψάρι αλλά μπορούν και από μόνα τους ν΄αποτελέσουν ένα νοστιμότατο ελαφρύ φαγητό.Μην παίρνετε τα έτοιμα. Το να φτιάξτετε σπιτικά είναι πολύ εύκολο και η διαφορά σε νοστιμιά μεγάλη.

Υλικά:

1/2 κιλό πατάτες
180 γρ. αλεύρι(περίπου 2 φλυτζ.)
1 αυγό
αλάτι
60 γρ. λευκό ελαφρώς κρεμώδες τυρί(εγώ προτιμώ το μανούρί)

Εκτέλεση:

Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους, ξεφλουδίστε τες και περάστε τες από το μύλο.Σε μια επιφάνεια ή σ΄ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι,ανοίξτε μια τρύπα στη μέση και ρίξτε τον πουρέ πατάτας, το αυγό, το τυρί και το αλάτι. Ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη.Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.

 Με κάθε μπαλάκι κάντε ένα κορδόνια στο πάχος του δαχτύλου.

 Κόψτε το σε μικρα κομματάκια περίπου 2 εκ..

 Αλευρώστε τα και πάρτε κάθε κομματάκι χωριστά και πιέστε το ελαφρά επάνω στα δόντια ενός πηρουνιού..

Αφήστε τα λίγο να στεγνώσουν. Βράστε τα σε αλατισμένο νερό.Αρχικά θα πάνε στον πάτο, μόλις όμως ανέβουν στην επιφάνεια σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάα. Μπορείτε να τα ανακατέψετε με πέστο,με σάλτσα ντομάτας,με βούτυρο ή ακόμα με τη σάλτσα από ένα κρέας ή κοτόπουλο μαγειρευτό.
Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε μια κρέμα με την οποία θα τα περιχύσετε.

Σας δίνω μια απλή συνταγή για κρέμα
Μια κρέμα γάλακτος,2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα ή πεκορίνο, 1 φλυτζ. γραβιέρα,λίγο μοσχοκάρυδο και άφθονο πιπέρι.
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί, ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets