> >

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Γαλακτομπούρεκο

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Το κλασσικό,ευωδιαστό και νοστιμότατο γαλακτομπούρεκο

Υλικά:

500 γρ.φύλλο κρούστας
1 φλυτζ. βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

κρέμα: 1 λίτρο γάλα + 1 ποτήρι γάλα
1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
1 φλυτζ. ψιλό σιμιγδάλι
5-6 αυγά
3-4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Βράστε το γάλα και αφήστε το να κρυώσει. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη ν΄αφρατέψουν και να πήξουν. Ρίξτε και ανακατέψτε το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Βάλτε το μίγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράστε το ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά και ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε.

Βουτυρώστε ένα ταψί και στρώστε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας τα ένα ένα καλά.Ρίξτε από πάνω την κρέμα. Τα υπόλλοιπα φύλλα, αφού τα κόψετε στο μέγεθος του ταψιού,στρώστε τα ένα ένα επάνω στην κρέμα βουτυρώνοντας τα καλά. Μ΄ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε το γλυκό σε κομμάτια χωρίς να φτάσετε ως την άκρη για να μη χωρίσουν.
Ψήνουμε το γλυκό 30΄στους 180 βαθμούς.

Σιρόπι:

Υλικά:

3 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλυτζ. νερό
λίγο λεμόνι
Βράστε το για περίπου 7΄.
Ρϊχνουμε το σιρόπι κρύο μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets