> >

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Kομφί από ντοματίνια

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Το κομφί από ντοματίνια είναι ένα γλυκό του κουταλιού. Λίγο διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει.Το ξεσήκωσα από ένα περιοδικό πριν κάτι χρόνια.Το έφτιαξα και το σέρβιρα με χοιρινό ψητό. Λοιπόν, ένα σας λέω, ήταν τέλειο. Ενα χειμωνιάτικο απόγευμα η μικρή μου κόρη μου ζήτησε να της φτιάξω μήλο με γιαούρτι,ένα κόλπο που εφηύρα για να τρώει το μήλο, που διαφορετικά δεν το βάζει ούτε στο στόμα της. Δεν της αρέσει η γεύση, λέει. Λοιπόν, ανακάτεψα όπως κάθε φορά το γιαούρτι με το μήλο(κομμένο σε μικρά κομματάκια) και έριξα από πάνω δυο ντοματίνια από το γλυκό και λίγο σιρόπι. Ξετρελάθηκε η μικρή!!!!Από τότε το φτιάχνω συνέχεια και μας αρέσει πάρα πολύ. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Και αν μπορείτε να σκεφτείτε πού αλλού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, μοιραστείτε αν θέλετε την ιδέα σας μαζί μου.

Υλικά:

18-28 μεγάλα ντοματίνια
1 λίτρο νερό
400 γρ. ζάχαρη
1-2 ξυλάκια κανέλας
1-2 αστερίες(αν μπορείτε να βρείτε. Εγώ πάντως δεν βρήκα και δεν νομίζω ότι το γλυκό έχασε από τη γεύση του).


Εκτέλεση:

Ρίξτε τα ντοματίνια σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Βγάλτε τα και ρίξτε σε μια γαβάθα με παγωμένο νερό(βάλτε παγάκια). Αυτό θα σας βοηθήσει να τα ξεφλουδίσετε. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη,το νερό και τα μυρωδικά μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα βράζουμε για 30-40 λεπτά. Μην τα πολυβράσετε γιατί θα διαλυθούν. Αποστειρώσετε ένα βάζο και ρίξτε το γλυκό όσο είναι ακόμα καυτό. Έτσι μπορείτε να το φυλάξετε για πάρα πολύ καιρό.

Καλή επιτυχία

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets