> >

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πιτάκια με κιμά κότας

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Μια ακόμα συνταγή για πιτάκια.

Υλικά:

700 φύλλο κρούστας
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά από κότα
300 γρ. τριμμένο καρότο
100 γρ. φιδέ
4 μανιτάρια πορτομπέλο
2 κουταλιές soya sauce
ξύσμα ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι ,δυόσμο ή κόλιαντρο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
1/2 κουταλάκι καυτερό κόκκινο πιπερι

Εκτέλεση:

Ζεματάμε τον φιδές σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά, τα μανιτάρια και τα καρότα. Τ΄αφήνουμε να μαγειρευτουν για 10 λεπτά. Τα τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού ,  τη soya και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας οριζόντια στη μέση. Το βουτυρώνουμε ελαφρά μ΄ένα πινέλο και μ΄ένα κουπ πατ σχηματίζουμε τρεις δίσκους από 10 εκ. ο καθένας. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στον κάθε δίσκο. Σχηματίζουμε ίδους δίσκους από το δεύτερο φύλλο. Σκεπάζουμε κάθε πιτάκια με το δεύτερο δίσκο και το τυλίγουμε προς τα κάτω έτσι ώστε να σχ ηματιστεί μια στρογγυλή πιτούλα. Τοποθετούμε τις πιτούλες σε ένα ταψί που έχουμε στ ρώσει αντικολλητικό χαρτί , τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με λίγο τυρί τριμμένο. 
Σε μια στρογγυλή πιατέλα απλώστε φύλλα μαρουλιού και τοποθετήστε επάνω τους τα πιτάκια. Επίσης αν θέλουμε μπορούμε να  κάνουμε μια ελαφριά σάλτσα με ντοματάκια και να την σερβίρουμε μαζί με τα πιτάκια.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets