> >

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τάρτα με μύρτιλο

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Προχθές την Πέμπτη- ή μήπως ήταν Παρασκευή- δεν θυμάμαι ,αλλά δεν έχει και τόση σημασία,έβλεπα τους νηστικούς πράκτορες στην τηλεόραση μέχρι να έρθει η ώρα να φύγω από το σπίτι. Η αγαπητή Ντίνα μας παρουσίασε μια πολύ ωραία τάρτα με μύρτιλο. Νομίζω ότι αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά για τη ζύμη:

400 γρ. αλεύρι
1/2 κουταλιά αλάτι
2 αυγά
200 γρ. μαργαρίνη
10 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι  και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη σκόνη μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο και να γίνουν τρίμματα. Ρίχνουμε και το νερό και ζυμώνουμε. Αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό blueberry. Έτσι η ζύμη μας θα πάρει μια πιο ιδιαίτερη γεύση. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ζελατίνη ή τη βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων και την αφήνουμε στην κατάψυξη.
Αλείφουμε μια κουμπωτή φόρμα ή μια ταρτιέρα με βούτυρο και βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη. Θα πρέπει να είναι παγωμένη. Παίρνουμε τον τρίφτη και τρίβουμε τη ζύμη από την χοντρή μεριά του τρίφτη μέσα στο σκεύος. Τρίβουμε όλη τη ζύμη να γεμίσει ο πάτος του σκεύους. Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε ένα πολύ μικρό κομμάτι για να ρίξετε τρίμματα επάνω στη τάρτα. Ψήνουμε την βάση της τάρτας στους 180 βαθμούς .(μη με ρωτάτε χρόνο, μέχρι να δείτε να έχει πάρει χρώμα και να έχει ψηθεί)

Υλικά για την κρέμα:

400 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα(αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε light)
1 φακελάκι ζελέ σε σκόνη(γεύση λεμόνι)
400 γρ. γλυκό του κουταλιού μύρτιλο ή blueberry

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ν΄αφρατέψει. Ρίχνουμε στη συνέχεια το τυρί και ανακατεύουμε. Διαλύουμε το ζελέ μέσα σε νερό και το ρίχνουμε και αυτό στη κρέμα. Ανακατεύουμε λίγο ακόμη και ρίχνουμε την κρέμα επάνω στη βάση. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε από επάνω το γλυκό του κουταλιού και καβουρντισμένα αμύγδαλα. Μπορείτε να ρίξετε και ψημένα τρίματα από τη ζύμη(αν έχετε κρατήσει) .


Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets