> >

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

εύκολη ζύμη πίτας

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Το φύλλο της πίτας είναι μια μπελαλίδικη και χρονοβόρα διαδικασία την οποία μερικές φορές, κακά τα ψέματα, όλες βαριόμαστε. Εδώ σας δίνω μια συνταγή για εύκολη ζύμη( δεν την ονομάζω τεμπέλικη ζύμη για ευνόητους λόγους),που θα κάνει το φτιάξιμο της πίτας πιο εύκολη δουλειά. Τουλάχιστον όταν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος ή όρεξη.
Υλικά:

4 φλυτζ. αλεύρι
λίγο αλάτι, λάδι και ξύδι
1 βιτάμ από την κατάψυξη(τριμμένο από την χοντρή μεριά του τρίφτη)
2 φλυτζ. παγωμένο νερό

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια γαβάθα,ρίχνουμε λίγο αλάτι,το λάδι και το ξύδι και προσθέτουμε το χοντροτριμμένο βιτάμ. Ανακατεύουμε να γίνουν τρίμματα. Προσθέτουμε και το παγωμένο νερό. Ανακατεύουμε χωρίς να ζυμώσουμε. Στην συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει. Την αφήνουμε 1 ώρα περίπου. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και τ΄ανοίγουμε σε φύλλο. Στρώνουμε το ένα φύλλο σ΄ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά και ρίχνουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και το απλώνουμε πάνω από τη γέμιση. Σουρώστε το έτσι ώστε να δημιουργήσει πτυχές. Ρίξτε αρκετό καλαμποκέλαιο. Ψήστε την πίτα και 10 λεπτά πριν ψηθεί τελείως την βγάζουμε από τον φούρνο και αδειάζουμε το περιττό λάδι.
Σημείωση: όση ώρα ανοίγετε το φύλλο της βάσης αφήστε το άλλο κομμάτι ζύμης στο ψυγείο για να μη ζεσταθεί το βούτυρο και κολλάει στα χέρια σας.

Δοκιμάστε την και καλή επιτυχία

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets