> >

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Κρέπες με σπανάκι

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Έχετε τραπέζι τους φίλους σας; Μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στο μενού σας τις κρέπες με σπανάκι. Είναι ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά,ευπαρουσίαστο και ξεφεύγουμε λίγο από τα ίδια και τα ίδια.





Χυλός για τις κρέπες:

Υλικά:

1 φλυτζ. αλεύρι
1/4 φλυτζ. κουτ. αλάτι
2 αυγά, 1 φλυτζ. γάλα
1 κουταλάκι λιωμένο βούτυρο
λίγο κονιάκ

Εκτέλεση:

Σ΄ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το γάλα,στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το κονιάκ,το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι(κοσκινίστε το ).Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο. Λαδώστε ένα μικρό τηγανάκι με λίγο βούτυρο και ρίξτε μια κουταλιά από το χυλό(χρησιμοποιήστε τη κουτάλα για σούπα,όχι τελείως γεμάτη). Αν θέλετε να τις φτιάξετε σαν κυρίως φαγητό, μπορείτε να τις φτιάξετε μεγάλες όπως τις έχω κι εγώ στην φωτογραφία. Αν θέλετε όμως να τις παρουσιάσετε π.χ. σ΄έναν μπουφέ, τυλίξτε τις σε μικρά πακετάκια γιατί θα  είναι πιο  εύκολο για τους καλεσμένους σας να παίρνει ο καθένας από μια μικρή κρέπα ,από το να πρέπει να κόβουν στη μέση μια μεγάλη κρέπα.

Γέμιση:

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι, λίγο κρεμμύδια
3 κουταλιές λάδι
100 γρ. μπέικον
1 φλυτζ. μπεσαμέλ
1 αυγό
1 κροκάδι
1 φλυτζ. γραβιέρα
μαιντανό.αλάτι και πιπέρι
3/4 φλυτζ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το μπέικον.Στη συνέχεια ρίχνουμε και το σπανάκι και το αφήνουμε να σωταριστεί κι αυτό για λίγο. Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ ,ένα αυγό και το ένα κροκάδι και ανακατεύουμε με το σπανάκι. Ρίχνουμε κ αι το μισό τυρί.
Βάζουμε στη μέση και κατά μήκος της κρέπας μια ποσότητα από το μίγμα μας(η ποσότητα ποικίλει ανάλογα πόσο μεγάλες ή μικρές θέλετε να τις κάνετε), σκεπάζουμε το σπανάκι με τις δύο άκρες της κρέπας και  τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη  σ΄ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμους γύρω στα 40 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets