> >

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Νουγκατίνα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Τέλειωσε το καλοκαίρι, άρχισαν κι τα σχολεία. Τα κεφάλια μέσα όπως λέμε. Ξύπνημα από τις 7 μέσα στα σκοτάδια. Τέλος πάντων ,δεν θέλω να σας πιάσει και καμιά κατάθλιψη. Γι΄αυτό φτιάξτε ένα γλυκό. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα ένα γλυκό πάντα μου αλλάζει τη διάθεση..

Υλικά:

2 φλυτζ. καρύδια
8 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
1 1/4 φλυτ. ζάχαρη
3 κουτ. κοφτό αλεύρι
1 κουταλιά σούπας κανέλα

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα ανακατεμένα όλα μαζί. Μετά ρίχνουμε και τα καρύδια. Σ΄ένα ταψί φούρνου στρώνουμε ένα αντικολλλητικό χαρτί και απλώνουμε το μίγμα της μαρέγκας . Το ψήνουμε 25 λεπτά.

Κρέμα:

1 κιλό γάλα
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 κουτί κορν φλάουρ
8 κρόκους
2 βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση:

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει.  Στη συνέχεια ριχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Κόβουμε τη μαρέγκα σε τρία ίδια μακρόστενα κομμάτια. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα. Βάζουμε το γλυκό λίγο στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα. Στο τέλος χτυπάμε σαντιγύ και σκεπάζουμε την τούρτα. Θρυμματίζουμε καρύδια στο γουδί και ρίχνουμε πάνω από τη σαντιγύ.




Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets