> >

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Εύκολη τυρόπιτα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Πάμε λοιπόν για μια εύκολη τυρόπιτα.Ούτε ζύμες,ούτα ζύμωμα. Μια πίτα στο τσαφ-πατ. Στο κάτω κάτω δεν μπορούμε πάντα να έχουμε την ίδια όρεξη για δημιουργία. Είναι στιγμές που θέλεις κάτι εύκολο βρε αδερφέ. Εγώ καμιά φορά το φτιάχνω και για μεσημεριανό,όταν δεν έχω πολύ χρόνο και θέλω κάτι γρήγορο.


Υλικά:

ένα πακέτο φύλλο κρούστας
3  αυγά
250 γρ. τυρί φέτα
85 γρ. κίτρινο τυρί
1 δόση κρέμα μπεσαμέλ
βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:



Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και κόβουμε τα μισά αρκετά μεγαλύτερα από το μέγεθος του σκεύους μας, γιατί θέλουμε να έχουν περιθώριο για να μπορέσουν οι άκρες να "γυρίσουν" και να σχηματίσουν την κόρα. Αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι ή πυρέξ μας αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται έξω από το σκεύος.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τρίβουμε μέσα σ΄αυτά την φέτα και το κίτρινο τυρί. Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ (2 κουταλιές βούτυρο, 2 κουταλιές αλεύρι και γάλα όσο πάρει για να γίνει μια λίγο σφιχτή κρέμα) και την προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα φύλλα μέσα στο σκεύος μας.




Στη συνέχεια κόβουμε τα υπόλοιπα μισά φύλλα λίγο μεγαλύτερα από την επιφάνεια που έχει το σκεύος μας. Τα βουτυρώνουμε ένα ένα και τα απλώνουμε ένα ένα πάνω από τα αυτά.
Γυρίστε και τυλίξτε τις άκρες γύρω γύρω. Βουτυρώστε καλά. Μ΄ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνεια σε όσα κομμάτια θέλετε να μοιράσετε την πίτα σας.


Ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι  να ψηθούν καλά τα φύλλα και να πάρουν ένα κόκκινο χρυσαφί χρώμα.


Αφήστε την να κρυώσει και καλή σας όρεξη





Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets