> >

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Λιμοντσέλο

Pin It Now! Print Friendly and PDF
 Τέλος Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου βγαίνουν τα πρώτα φρέσκα λεμόνια στην αγορά  και τώρα έχουν πολύ άρωμα και έντονη γεύση. Είναι η κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε ένα υπέροχο λιμοντσέλο.  Μάλιστα για περισσότερη γεύση κάποιοι τρίβουν με ζάχαρη το κίτρινο μέρος της φλούδας και το αφήνουν για αρκετή ώρα μέσα στο χυμό για να ενισχυθεί η γεύση του. Να μη μιλήσουμε και για τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού. Το ξέρετε ότι το λεμόνι έχει πολύ περισσότερη βιταμίνη C από ότι το πορτοκάλι; Και όμως είναι αλήθεια. Ας φτιάξουμε τώρα όμως το ποτό.

Υλικά :

1 κιλό λεμόνι με χοντρή φλούδα
1 λίτρο καθαρό αλκοόλ ή βότκα (εγώ προτιμώ για όλα τα λικέρ μου τη βότκα)
800 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Διαλέξτε λεμόνι με χοντρή φλούδα καθώς για το λικέρ θα χρειαστείτε μόνο τη φλούδα του φρούτου. Ξεφλουδίστε τα λεμόνια και αφαιρέστε την άσπρη ψίχα από τις φλούδες. Κρατήστε μόνο το κίτρινο μέρος. Για περισσότερη ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια ή τις πατάτες. Βάλτε τις φλούδες σ΄ένα βάζο με το αλκοόλ και αφήστε το σε σκιερό μέρος για μια εβδομάδα.  Φτιάξτε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το 1 λίτρο νερό, βράστε το για 5 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Σ΄ένα μεγάλο βάζο ενώνετε το σιρόπι με το αλκοόλ και το αφήνετε να καθήσει για μια μέρα. Την επόμενη περνάτε το μίγμα από ένα λεπτό σουρωτήρι ή ένα τουλπάνι και το μοιράζετε σε μπουκάλια. Το ποτό σας είναι έτοιμο.
Πριν το σερβίρετε βρέξτε απαλά το χείλος του ποτηριού που θα το σερβίρετε και βυθίστε το στη ζάχαρη. Στη συνέχεια βάλτε στο ποτήρι το λικέρ.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets