> >

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κολοκυθάκια με σκόρδο και ρίγανη

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτέ να την προσφέρετε σας ορεκτικό, σαν μεζέ αλλά και σαν σαλάτα. Είναι πολύ εύκολο και γίνεται πολύ γρήγορα. Μπορείτε ακόμα να το βάλετε πάνω σε μια μπρουσκέτα και να απολαύσετε γεύση.

Υλικά :
700 γρ. μικρά κολοκυθάκια
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο σκόρδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη φρέσκια
2 κουταλάκια του γλυκού μαιντανό

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορείτε. Σ΄ένα τηγάνι βάλτε το λάδι και το σκόρδο,ανάψτε τη φωτιά και όταν το σκόρδο ξανθύνει προσθέστε το κολοκύθι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε καλά.  Δυναμώστε τη φωτιά και σωτάρετε ανακατεύοντας πότε πότε μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι. Προσέξτε να μην το αφήσετε πολύ στη φωτιά και λιώσει. Αφαιρέστε το περίσσιο λάδι και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με μαιντανό.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets