> >

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Sachertorte

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Πάλι ένα γλυκό με σοκολάτα. Τι να σας κάνω; Όπου βρω γλυκό με σοκολάτα πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσω. Το sachertorte είναι ένα γερμανικό γλυκό το οποίο όμως δεν υπολείπεται σε γεύση από τα δικά μας.

Υλικά :

200 γρ. κουβερτούρα
5 αυγά
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασί δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
20 γρ. αλεύρι
5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερύκοκο
1 φακελάκι έτοιμο γλάσο σοκολάτας(αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και δικό σας γλάσο)
βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα της φόρμας

Εκτέλεση :

Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ το β ούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και ν΄αφρατέψει. Χαμηλώστε την ταχύτητα και  ρίξτε τους κρόκους από τ΄αυγά έναν έναν στο μίξερ μαζί με το βούτυρο.  Προσθέστε τη βανίλια , το baking powder, τη λιωμένη κουβερτούρα και στο τέλος κοσκινίστε μέσα στο μίγμα και το αλεύρι . Ανακατέψτε λίγο σε χαμηλή ταχύτητα. Χτυπήστε τ΄ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αδειάστε τη στο μίγμα ανακατεύοντας προσεκτικά και μ΄απαλές κινήσεις. 
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ και αδειάστε το μίγμα του κέικ. Ψήστε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.  Αφού ψηθεί, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το προσεκτικά στη μέση οριζόνται  χωρίζοντας το σε δύο φέτες.  Απλώστε ανά΄μεσα τη μαρμελάδα και καλύψτε  με την άλλη φέτα. 
Ετοιμάστε το γλάσο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας  και απλώστε το στην επιφάνεια του κέικ.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets