> >

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πουρές πατάτας

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Ο πουρές πατάτας είναι το αγαπημένο μου συνοδευτικό. Ταιριάζει με  όλων των ειδών τα κρέατα, από μοσχάρι, χοιρινό ,κοτόπουλο,μπριζόλες , αλλά και με κιμά όπως μπιφτέκια ή κεφτεδάκια ή ακόμα μπορεί να συνδυαστεί και με ψάρι. Είναι ελαφρύς, γευστικός και σχετικά εύκολος να φτιαχτεί. Αν κι οι περισσότερες , απ΄ότι ακούω τουλάχιστον, χρησιμοποιούν τον έτοιμο πουρέ σε σκόνη, εγώ   προτιμώ να βράζω τις δικές μου πατάτες όταν τον φτιάχνω.  Και από νοστιμιά.......νομίζω ότι ο σπιτικός δεν μπορεί να συγκριθεί με τον έτοιμο.


Υλικά:


5-6 μεγαλούτσικες πατάτες
50 gr βούτυρο
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πατάτες
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


Καθαρίστε τις πατάτες και πλύντε τις πολύ καλά. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και  βάλτε τις σε κατσαρόλα και ρίξτε νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες. Βράστε μέχρι να δείτε ότι έχουν μαλακώσει καλά. Θα χρειαστεί γύρω στα 20΄βράσιμο
.
Αφού βράσουν στραγγίστε τις και κρατήστε το νερό στο οποίο έβρασαν. Αν έχετε μηχανή πουρέ χρησιμοποιήστε την.






 Αν όχι βάλτε τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα στην οποία θα φτιάξετε τον πουρέ και με την βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός πολτοποιήστε τες.
Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλατοπιπερώστε και προσθέστε 50 gr βούτυρο.


 Αρχίστε ν΄ανακατεύετε την πολτοποιημένη πατάτα με μια ξύλινη κουτάλα  και ταυτόχρονα να ρίχνετε  σιγά σιγά το γάλα και το νερό που έχετε κρατήσει από τις πατάτες.
 Συνεχίσετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 


Αν θέλετε τον πουρέ σας πιο αραιό μπορείτε να προσθέσετε γάλα ή λίγο ακόμα από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πατάτες. Το πόσο σφιχτό ή αραιό θα τον φτιάξετε εξαρτάται από τα γούστα σας.



Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets