> >

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ζαχαρόπαστa

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Πως φτιάχνουμε ζαχαρόπαστα.

Η παρασκευή της ζαχαρόπαστας θεωρώ ότι είναι αρκετά εύκολη . Απαραίτητη προυπόθεση για να έχετε ένα λείο και ωραίο αποτέλεσμα είναι να έχετε ένα καλά στρωμένο κέικ ή κρέμα. Αν το κέικ σας ή η τούρτα σας έχει από επάνω κρέμα , φροντίστε να την περάσετε με μια σπάτουλα έτσι ώστε να έχετε ένα όσο το δυνατόν πιο λείο αποτέλεσμα. Μετά αφήστε την ένα βράδυ στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1000 γρ ζάχαρη άχνη
1/2 φλυτζ. γλυκόζη
15 γρ ζελατίνη σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη ( θα τη βρείτε στα φαρμακεία)
1/3 φλυτζ. κρύο νερό
25 γρ βούτυρο (προτιμήστε το πρόβειο γιατί είναι πιο λευκό)
λίγο βανίλια

Εκτέλεση

Βάλτε σ΄ένα μεγάλο μπολ την μισή άχνη και ανοίξτε μια λακούβα στη μέση.
Βάλτε σε μπαιν μαρί το νερό με τη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά  μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέστε και τη γλυκόζη, το βούτυρο και τη γλυκερίνη. Ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και στη συνέχεια ρίξτε το σιγά σιγά μέσα στο μπολ με την άχνη. Ανακατεύουμε μέχρι ν΄απορροφήσει την άχνη και το μεταφέρουμε στο πάγκο εργασίας  και ζυμώνουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη

. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να χρειαστεί όλη την άχνη. Εξαρτάται από το νερό πόσο άχνη θ΄απορροφήσει. Είναι προτιμότερο να την κάνετε πιο ρευστή και να την τυλίξετε σε μεμβράνη και να την αφήσετε στο ψυγείο  και όταν την βγάλετε να προσθέσετε λίγο ακόμη άχνη αν χρειάζεται, παρά να την κάνετε πολύ σφιχτή γιατί από την στιγμή που θα την φτιάξετε θα σφίξει κι άλλο μέσα σε λίγες ώρες.  Στο ψυγείο μπορείτε να την διατηρήσετε μέσα σε μεμβράνη πολύ καιρό.
Αν όταν την βγάλετε δεν είναι πολύ ελαστική ,αλείψτε τα χέρια σας με λίγο λευκό βούτυρο. 
Την ζαχαρόπαστε μπορείτε πολύ εύκολα να την χρωματίσετε και να φτιάξετε διάφορα σχέδια ,αρκεί να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας.
Χρησιμοποιήσετε έναν κλώστη για να την ανοίξετε σε φύλλο και σκεπάστε μ΄αυτήν τις τούρτες σας.





Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets