> >

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στρούντελ γεμιστό με κοτόπουλο,μανιτάρια και λαχανικά

Pin It Now! Print Friendly and PDF

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε το στρούντελ, το γερμανικό γλυκό με τη σφολιάτα γεμιστή με μήλα.καρύδια και κανέλα.Τι θα λέγατε όμως για ένα στρούντελ με αλμυρή γέμιση; Δοκιμάστε το και πείτε μου τη γνώμη σας

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. βούτυρο
350 γρ. ψιλοκομμένο κοτόπουλο
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
150 γρ. ανάμικτα λαχανικά(αρακά,καρότα,φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό
100 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. τυρι ένταμ τριμμένο η κεφαλογραβιέρα
30 γρ. παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το μισό βούτυρο και αλείφουμε την επιφάνεια ενός ταψιού με τη μισή ποσότητα. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 6 μακρόστενα κομμάτια.Τοποθετούμε τις 3 λωρίδες σφολιάτα στο ταψί και τις αλείφουμε με το βούτυρο που περίσσεψε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. και ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε καλά. Όταν πιούν τα υγρά τους, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε και το τυρί, ανακατεύουμε τη γέμιση και την απλώνουμε πάνω στα 3 φύλλα σφολιάτας που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί.
Σκεπάζουμε με τα άλλα 3 φύλλα σφολιάτας και πιέζουμε καλά τις άκρες να κολλήσουν. Χαράζουμε σε δύο σημεία την κάθε λωρίδα σφολιάτας και ραντίζουμε με λίγο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τη ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets