> >

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Γιορτινό κέικ σοκολάτας

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Σας έχω και άλλο κέικ σοκολάτας. Όπως θα έχετε καταλάβει έχω μια αδυναμία στη σοκολάτα. Φτιάξτε το και απολαύστε τον συνδυασμό της σοκολάτας με μια μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Υλικά:

110 γρ. βούτυρο
110 γρ. ζάχαρη
5 κρόκοι και 5 ασπράδια αυγών
110 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
1κουτ. σούπας κακάο
80 γρ.τριμμένη αμυγδαλόψιχα
60 γρ. άνθος αραβοσίτου
1 κουτ.γλυκού κοφτό baking powder
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
100 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο(ή ότι άλλη μαρμελάδα θέλετε)
150 γρ. γλάσο σοκολάτας
50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τους κρόκους με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι ν΄ασπρίσουν.Ρίξτε μέσα την τριμμένη κουβερτούρα, το κακάο και την τριμμένή αμυγδαλόψιχα και ανακατέψτε καλά. Κοσκινίστε το άνθος αραβοσίτου με το baking powder στο μίγμα των αυγών και ανακατέψτε. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αναμίξτε τη μισή με τη ζύμη. Κατόπιν ρίξτε την υπόλοιπη μαρέγκα κάτω από τη ζύμη, που θα ανασηκώνέετε ελφριά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ και πασπαλίστε την με αλεύρι.Ρίξτε τη ζύμη και βάλτε την να ψηθεί στο μεσαίο διάζωμα σε δυνατό μάλλον φούρνο, που μετά θα χαμηλώσετε , για 50΄.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει, βγάλτε το από τη φόρμα και αλείψτε το με μαρμελάδα βερύκοκο.Ύστερα περιχύστε το με γλάσο σοκολάτας και στολίστε το με ασπρισμένα αμύγδαλα.

Γλάσο σοκολάτας:300 γρ. κουβερτούρας, 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε  την κουβερτούρα.Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα και να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Αν τυχόν είναι σφιχτή προσθέστε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος.

Εύχομαι να σας αρέσει και να το ευχαριστηθείτε.

1 σχόλια:

Betty's Cuisine είπε...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Κόλαση!
και άμα και η μαρμελάδα είναι σπιτική... μούρλια!
Καλή σου μέρα...

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets