> >

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ταρτάκια με γλυκοπατάτα και φέτα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Σκεφτείτε τον εαυτό σας ύστερα από πολλές ώρες κάτω από την δυνατό ήλιο, ξαπλωμένοι σε κάποια αμμουδιά. Δεν έρχεται κάποια στιγμή που σας πιάνει μια δυνατή πείνα διαφορετική από αυτήν που νιώθετε όταν είστε το σπίτι σας; Τότε νομίζω ότι η όρεξη σας τραβάει μια γρήγορη, καθαρή και απλη γεύση. Κάτι που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μαχαιροπήρουνο αλλά μόνο τα δάχτυλα σας. Ε, λοιπόν αυτή η συνταγή πού σας δίνω θα ικανοποιήσει αυτή σας ακριβώς την όρεξη.

Υλικά:

300 γρ. γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
25 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φύλλα κουρού
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε σε,μια λαμαρίνα στρωμένή με αντικολλητικό χαρτί τους κύβους γλυκοπατάτας,το μοσχοκάρυδο και το ελαιόλαδο,αλατίζουμε και ανακατεύουμε.


Ψήνουμε για 20΄,μέχρι να μαλακώσουν. Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και με ένα πινέλοα αλείφουμε μια φόρμα με δώδεκα υποδοχές για μάφιν. Κόβουμε 12 κύκλους από τα φύλλα κουρού με ένα στρογγυλό κουπ πατ των 6,5 εκ. και τοποθετούμε από ένα σε κάθε υποδοχή.Μοιράζουμε εξίσου τα κομμάτια γλυκοπατάτας και την τριμμένη φέτα. Σ΄ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά,την κρέμα γάλακτος,αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε με αυτό τα ταρτάκια.


Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20΄,μέχρι να ροδίσουν.


Αν είστε στο σπίτι, βάλτε ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα,καλέστε και δυο φίλους σας,και καλή σας όρεξη.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets