> >

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πιπεριές γεμιστές

Pin It Now! Print Friendly and PDF
  
Όταν μαγειρεύετε πιπεριές γεμιστές μπορείτε να τις ζεματάτε λίγα λεπτά πριν. ΄Ετσι θα μειωθεί ο χρόνος ψησίματος τους και δεν θα στεγνώσει η γέμιση τους. Αυτή η συνταγή δεν είναι η κλασική συνταγή  για τις ψητές πιπεριές. Δοκιμάστε την. Είναι  πιο ελαφριά και μπορεί να έχει πιο ωραία εμφάνιση. Έτσι μπορείτε να τις φτιάξετε ακόμη κι όταν έχετε ένα ανεπίσημο τραπέζι. Η συνταγή είναι για   8 πιπεριές αλλά εσείς θα την προσαρμόσετε ανάλογα τα άτομα.

Υλικά:

Πιπεριές χρωματιστές(κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί)
 250 γρ. κιμά ανάμικτο
1 φλυτζ. λευκό κρασί
250 γρ. μανιτάρια
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
125 γρ. λευκό κρεμώδες τυρί π.χ. Philadelphia
70 γρ. μοτσαρέλα ή gouda ή πεκορίνο για όσους αρέσουν τα σκληρά τυριά
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
λίγο ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους. Κρατήστε τα κοτσάνια για πιο ωραία εμφάνιση. Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και βράστε το. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει τραβήξτε το από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τις πιπεριές για 2 λεπτά. Στη συνέχεια σωτάρετε καλά τον κιμά σε λίγο λάδι  και προσθέτετε τα μανιτάρια και το ζαμπόν. Συνεχίστε το σωτάρισμα για λιγα λεπτά ακόμη. Σβήστε με το κρασί, αλατοπιπερώστε και αφήστε τον να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Κατόπιν, προσθέτετε το κρεμώδες τυρί και το κουκουνάρι και ανκατεύετε.
Απλώστε τις πιπεριές σ΄ένα πυρέξ και γεμίστε τες με το μίγμα. Τρίψτε στην επιφάνεια τους τη μοτσαρέλα ή όποιο άλλο τυρί χρησιμοποιήσετε και περιχύστε τες με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τες στο φούρνο για 10 περίπου λεπτά μέχρι ν΄αρχίσει το τυρί να ροδίζει. 
Σε μια στρόγγυλη πιατέλα απλώστε φύλλα μαρουλιού και τοοθετήστε τις πιπεριές από  πάνω.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή όρεξη.



































Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets