> >

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Κρέμα με αμυγδαλόψιχα και ρόδι

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Μια πανδαισία γεύσεων που δένουν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα μοναδικό γλυκό.

Υλικά:

2 φλυτζ. ζαχαρουχο γάλα βλάχας
1 1/2 φλυτζ. αμυγδαλόψιχα
1 φλυτζ.παντεσπάντι ή κέικ κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 φλυτζ. ζάχαρη
1 φλυτζ. ρώγες ροδιού
3 κουταλιές γρεναδίνη
2 αυγά
2 κουταλιές μπράντι
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ν΄αφρατέψουν. Τ΄ανακατεύουμε με το παντεσπάντι ή το κέικ, την αμυγδαλόψιχα και το μισό γάλα Βλάχας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φορμάκια για κρέμα καραμελέ). Τα ψήνουμε σε μπεν μαρί(γεμίζουμε ένα ταψί με νερό μέχρι περίπου τη μέση και βάζουμε μέσα τα φορμάκια) στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξουν και να πάρουν χρώμα.Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να ελέγξετε να έχουν γίνει. Αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή, τότε είναι έτοιμα. Ανακατεύουμε τη γρεναδίνη με το ρόδι και το απλώνουμε στα πιάτα που θα σερβίρουμε το γλυκό. Χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα Βλάχας με πολύ λίγο ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγύ. Αναποδογυρίζουμε τα φορμάκια επάνω στα πιάτα και τα σερβίρουμε με σαντιγύ από πάνω. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ένα φυλλαράκι δυόσμο ή μέντα από πάνω για να το διακοσμήσετε.

Καλή σας επιτυχία

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets