> >

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ρολό κιμά

Pin It Now! Print Friendly and PDF




Είχα πάρα πολύ καιρό να φτιάξω αυτό το φαγάκι. Ήταν από τα λίγα φαγητά που έτρωγα όταν ήμουν παιδί (όπως καταλαβαίνετε ήμουν ένα πολύ κακόφαγο παιδάκι, τέλος πάντων), γι΄αυτό και η μαμά μου το έφτιαχνε αρκετά συχνά. Χτες λοιπόν το θυμήθηκα και το έφτιαξα, όπως σας είπα, μετά από πολύ καιρό και οφείλω να ομολογήσω ότι έτυχε θερμής υποδοχής από την οικογένεια μου.

Υλικά για 4 άτομα:


700 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. ψωμί άσπρο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
2/3 φλυτζ. ελαιόλαδο
1 φλυτζ. νερό
2 κουτ. της σούπας μαιντανό
κόλιαντρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού  φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
3 βρασμένα αυγά

Εκτέλεση:


Βρέχουμε καλά το ψωμί , το στραγγίζουμε από τα νερά και το τρίβουμε με τα χέρια μας σ΄ένα μπολ να γίνουν χοντροκομμένο ψίχουλα.

Προσθέτουμε τον κιμά,το κρεμμύδι, το αυγό,το μαιντανό, το ελαιόλαδο,το νερό (όταν φτιάχνετε μίγμα κιμά είτε για ρολό,είτε για μπιφτέκια ή κεφτέδες,προσθέτετε πάντα λίγο νερό. Η ζύμη του κιμά σας θα γίνει πολύ πιο αφράτη) και αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τη ρίγανη. Αφήνουμε τον κιμά 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.

Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι και στρώνουμε μια φαρδιά λωρίδα χρησιμοποιώντας λίγο λιγότερο από τον μισό κιμά. Τοποθετούμε κατά μήκος τα βρασμένα αυγά
.
  Κατόπιν σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο κιμά έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό.
Κόβουμε,αν θέλουμε, πατατούλες και τις τοποθετούμε γύρω γύρω από το ρολό. Αλατοπιπερώστε τες, ρίξτε λίγο κόλιαντρο και τρίψτε λίγο φρέσκο τζίντζερ. Περιχύστε τις με λίγο λαδάκι και προσθέστε 1 ποτήρι νερό.  Είναι έτοιμο για ψήσιμο.
 Ψήστε το στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια γρήγορη μπεσαμέλ(2 κουταλιές βούτυρο, 2 κουταλιές αλεύρι και 1 1/2 ποτήρι γάλα) και περιχύστε από επάνω το ρολό πριν το ψήσετε.


Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets