> >

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κρέμα Ζαμπαγιόν

Pin It Now! Print Friendly and PDF


Η κρέμα ζαμπαγιόν ή ζαμπαγιόνε είναι μια κρέμα της ιταλικής κουζίνας η οποία  μπορεί πολύ άνετα να σταθεί και σαν γλυκό από μόνη της. 'Εχει μια απίθανη απαλή  υφή και μπορεί να συνοδεύει κάποια άλλα γλυκά όπως το τιραμισού αλλά μπορεί να σερβιριστεί και από μόνη της ζεστή  σ΄ένα ποτήρι με συνοδεία μπισκότων. 
Η πρώτη φορά που τη δοκίμασα ήταν στην Γερμανία σ΄ένα ιταλικό εστιατόριο και συνόδευε το τιραμισού και είχε ένα φίνο άρωμα από λικέρ Αmaretto. Μπορεί βέβαια να αρωματιστεί και με ένα άλλο ποτέ ακόμη κι με σαμπάνια ή όπως το συνηθίζουν οι Ιταλοί με κρασί Μαρσάλα. 
Η παρασκευή της είναι πολύ εύκολη αρκεί να έχετε δύο σκεύη για να κάνετε μπεν μαρί.
Η συνταγή που σας δίνω είναι η πιο απλή. Δοκιμάστε την σκέτη ή συνοδευτική σε άλλα γλυκά και απολαύστε γεύση!!!!!!


Υλικά:

6 κρόκοι αυγών
1/2 φλυτζ. ζάχαρη
1/2 φλυτζανάκι του καφέ λικέρ Amaretto

Παρασκευή:

Σ΄ένα κατσαρολάκι χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη  μέχρι ν΄αφρατέψουν και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε και το ποτό και μεταφέρετε το κατσαρολάκι σας σε μπεν μαρί (πάνω από μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με βραστό νερό που μόλις έχει αρχίσει να κοχλάζει). Συνεχίζουμε να το χτυπάμε με το σύρμα πάνω από τη φωτιά για περίπου 5-10 λεπτά. Μετά το αποσύρουμε από το μπεν μαρί,  το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο.


Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets