> >

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πιπεριές γεμιστές με αυγά, τυρί και ζαμπόν

Pin It Now! Print Friendly and PDF
 

Γεια σας φίλοι μου. Σήμερα 16 Μαρτίου και επιτέλους, εδώ και περίπου δυο μέρες, μύρισε λίγο Άνοιξη. Μετά από τα απελπιστικά κρύα του φετινού χειμώνα, είναι μια ευχάριστη και καλοδεχούμενη αλλαγή.  Ελπίζω και εύχομαι η Άνοιξη να σας βρίσκει όλους καλά και αισιόδοξους για το μέλλον. Η σημερινή μας συνταγή , ακολουθεί κι αυτή την αλλαγή του καιρού. Είναι μια συνταγή ανοιξιάτικη και ίσως λίγο καλοκαιρινή. 






Υλικά:


15 μακρόστενες πράσινες πιπεριές
1/2 kg τυρί φέτα
100 gr κίτρινο τυρί τριμμένο
100 ψιλοκομμένο μπέικον
6 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
1 ποτήρι ντοματοχυμό


Εκτέλεση:


Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και κόβουμε μ΄ένα κοφτερό μαχαίρι το κεφάλι τους. Δεν το πετάμε όμως γιατί θα το χρειαστούμε μετά για να τις κλείσουμε. 
Στην συνέχεια χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι  και τρίβουμε μέσα σ΄αυτά την φέτα. Προσθέτουμε και το κίτρινο τυρί και το μπέικον.
Μ΄ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε με το μίγμα - το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό γι΄αυτό αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα φέτα- τις πιπεριές. Αφού τις γεμίσουμε βάζουμε το κοτσάνι τους από επάνω σαν καπάκι και το στερεώνουμε με την βοήθεια δύο οδοντογλυφίδων.




Αφού γεμίσουμε τις πιπεριές, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σ΄ένα βαθύ τηγάνι και τις τηγανίζουμε..
Αφού τηγανιστούν απ΄όλες τις μεριές ρίχνουμε το ντοματοχυμό ,αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και 1 φλυτζάνι νερό και αφήνουμε τις πιπεριές να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. 
Αφήνουμε το φαγητό να "σταθεί" για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε


Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία


2 σχόλια:

Eri είπε...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Αγαπημένη συνταγή Ελευθερία μου, μου την θύμισες!
Καλό Σαββατοκύριακο!

magda είπε...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Αυτές οι μακρόστενες πιπεριές είναι σκέτο λουκούμι! Φέρνουν όντως τον αέρα της άνοιξης το τραπέζι!

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets