> >

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Τούρτα πραλίνα

Pin It Now! Print Friendly and PDF





Η τούρτα πραλίνα είναι από τις πιο ωραίες τούρτες κατά τη γνώμη μου, και είναι η αγαπημένη μου.

Χτυπήστε ένα παντεσπάντι(5 αυγά, 6 κουτ. ζάχαρη, έξι κουταλιές αλεύρι και το ξύσμα ενός λεμονιού).Αφού κρυώσει χωρίστε το σε δύο δίσκους.



Θα χρειαστούμε δύο κρέμες, τις οποίες και θα ενώσουμε.

Πρώτη κρέμα: Χτυπάμε 1 βιτάμ μ΄ένα φλυτζ. άχνη μέχρι ν΄αφρατέψει. Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε έναν έναν 4 κρόκους και μετά 1 βανίλια.

Δεύτερη κρέμα: χτυπάμε 1 morfat μ΄ένα φλυτζ. άχνη. Ενώνουμε τις δύο κρέμες.

Πραλίνα: Λιώνουμε σε καραμέλα 1 φλυτζ. ζάχαρη. Αλείφουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο με λίγο βούτυρο και απλώνουμε σ΄αυτό 1 φλυτζ. αμύγδαλα. Ρίχνουμε από πάνω την λιωμένη καραμέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και το θρυμματίζουμε λίγο λίγο στο multi.
Βρέχουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάντι με λίγο καφέ( 1 φλυτζ. νες καφέ με ένα κουταλάκι ζάχαρη) και στην συνέχεια απλώνουμε λίγο λιγότερο από την μισή κρέμα. Από πάνω ρίχνουμε την μισή από την θρυμματισμένή πραλίνα.Βάζουμε από πάνω τον δεύτερο δίσκο από πατεσπάντι ,βρέχουμε και αυτόν με λίγο καφέ και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.Στο τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη πραλίνα πάνω από την κρέμα.Αν σας περισσέψει πραλίνα βάλτε λίγο και στα πλαινά της τουρτας. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο μερικές ώρες πριν την καταναλώσετε.



Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets