> >

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

κινέζικη σούπα με γαρίδες

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Για όσους αρέσουν την κινέζικη κουζίνα. Πολύ καλή η ελληνική κουζίνα μας, αλλά που και που μου αρέσει να δοκιμάζω και κάτι άλλο

Υλικά :

12 γαρίδες
12 χτένια
250 γρ. νουντλς από αυγό ή φιδέ
6 κούπες κινέζικο ζωμό ή ζωμό κότας
ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκια αλάτι
4 κουταλιές καλαμποκέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο, 2 κουταλάκια τριμμένο φρέσκο τζίντζερ και 6 καφέ μανιτάρια σε κομάτια

Εκτέλεση:

Πλύντε τις γαρίδς και αφαιρέστε το κέλυφος και το μαύρο εντεράκι τους. Στο μεταξύ βράστε τα νουντλς 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Ξεπλύνετε τα με κρύο νερό και σουρώστε τα. Βάλτε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Ρίξτε μέσα το λάχανο, τα νουντλς,το σησαμέλαιο και το αλάτι και σβήστε τη φωτιά. Ζεστάνετε το λάδι στο γουόκ ή σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι(αν δεν έχετε γουόκ) και σοτάρετε το τζίντζερ με το σκόρδο για ένα λεπτό. Σουρώστε τα χτένια και ρίξτε τα μαζί με τις γαρίδες στο γουόκς. Ανακατέψτε τα πάνω από δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσους οι γαρίδες.Προσθέστε τα μανιτάρια και τη σόγια και ανακατέψτε τα. Κατεβάσε τα από τη φωτιά και αδειάστε τα μέσα στη σούπα. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets