> >

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Αγκιναρομεζές με βασιλικό

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το ορεκτικό είτε με φρέσκες αγκινάρες,είτε με αυτές από κονσέρβα.

Υλικά:

12 λεπτές φέτες ψωμί
3 1/2 κουταλιές ελαιόλαδο
8-10 μικρές αγκινάρες
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά γιαούρτι
1 φλυτζ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια,ψιλικομμένες
2-3 κουυταλιές χυμό λεμόνι
3 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι χοντροκομμένο
αλάτι και μπόλικο πιπέρι
ξύσμα λεμονιού
4-5 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το γκριλο. Απλώστε σε λαδόχαρτο τις φέτες ψωμί σε μια στρώση και αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο.Τοποθετήσε τις στο γκριλ και αφήστε τες να ροδίσουν.Αναποδογυρίστε να ροδίσούν και από την άλλη μεριά.
Μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν. Κόψτε τις αγκινάρες σε μικρά κομματάκια. Βάλτε στο μπλέντερ την κρέμα,το γιαούρτι,τις ελιές,το λεμόνι,το κρεμμύδια,1-2 κουυταλιές ελαιόλαδο και το μισό ξύσμα και χτυπήστε μέχρι να γίνει πολτός. Βάλτε τον πολτό σε γαβάθα,προσθέστε τα κομματάκια της αγκινάρας,βάλτε αλάτι αν χρειάζεται ,πιπέρι και τον βασιλικό.
Ανακατώστε και απλώστε κουταλιές από το μίγμα στις φρυγανιές και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ξύσμα.
Βγάλτε ένα κρασάκι ή μια μπύρα,καλέστε και δύο φίλους σας και καλή σας όρεξη

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets