> >

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Καροτόπιτα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
να tip. Αν στα φαγητά σας δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε πολύ κρέμα γάλακτος, μπορείτε να αντικαταστήσετε 150 γρ. κρέμα με 4 κουτ. σούπας πυκνόρρευστο γάλα, φτιαγμένο από σκόνη,και 100 γρ. γιαούρτι

Υλικά:
Ζύμη

250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
λίγο κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
20 γρ βούτυρο για τη φόρμα

Γέμιση:

1 κιλό καρότα
2 κρεμύδια, περίπου 80 γρ.
20 γρ. βούτυρο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
0,1 λ.νερό
150 γρ. κρέμα γάλακτος
ψιλοκομμένο μαιντανό

Εκτέλεση:

Ζυμώσττε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη. Στρώστε με τη ζύμη μια βουτυρωμένη φόρμα και βάλτε την στο ψυγείο
Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε και τα κρεμμύδια. Βάλτε στη φωτιά το βούτυρο με το λάδι να ζεσταθούν και κατόπιν ρίξτε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν. Προσθέστε τα καρότα, αλάτι,πιπέρι και 1/2 φλυτζ. νερό και αφήστε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15 περίπου λεπτά.
Ρίξτε στη φόρμα τη γέμιση από τα καρότα και ψήστε για 20΄περίπου σε θερμοκρασία 225΄στο κατώτερο διάζωμα του φούρνου.
Περιχύστε ομοιόμορφα την καροτόπιτα με την κρέμα γάλακτος,πασπαλίστε την με μαιντανό και ψήστε στο φούρνο για άλλα 5΄.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets