> >

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Σπαράγγια Αλμπερτίνα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Από τη στιγμή που θα αγοράσετε τα σπαράγγια μέχρι να τα μαγειρέψετε, τυλιξετε τα σφιχτά σε υγρή πετσέτα και βάλτε τα σε σκοτεινό και κρύο μέρος. Θα μείνουν φρέσκα για 2-3 μέρες.
Η συνταγή που σας δίνω είναι ένα ωραίο και ελαφρύ ορεκτικό

Υλικά:

1 κιλό σπαράγγια
150 γρ. μπέικον σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
1/4 λίτρο κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας άνθος αραβοσιτου
4 φέτες ψωμί για φρυγανιά

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τα σπαράγγια, ρίξτε τα σε νερό που κοχλάζει και αφήστε τα να βράσόύν για 20΄. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τον μαιντανό.
Τηγανίστε το μπέικον να γίνει τραγανιστό και μετά τοποθετήστε το κάπου, για να διατηρηθεί ζεστό. Μαράνετε τα κρεμμύδια στο λίπος του μπέικον.
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και αφήστε την να βράσει για 5΄ενώ θα την ανακατεύετε συνέχεια. Προσθέστε το άνθος αραβοσίτου για να δέσει η σάλτσα. Τέλος ρίξτε και το μαιντανό'
Βάλτε το ψωμί να γίνει φρυγανιές
Στραγγίσε καλά τα σπαράγγια. Μοιράστε τα στις φέτες το ψωμί, περιχύστε τα με σάλτσα και ρίξτε επάνω τους το μπέικον. Σερβίρετε αμέσως.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets