Υλικά:
2 φλυτζ. κυδώνι γλυκό(τη συνταγή θα τη βρείτε στα "γλυκά"
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά τριμμένο μπαχάρι
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράστε για περίπου 2 λεπτά το τζίντζερ με το ξύδι.Λιώστε αυτό το ζουμί μαζί με το γλυκό κυδώνι,τη μουστάρδα,το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο στο μπλέντερ. Προσθέσετε όσο σιρόπι θέλετε ανάλογα πόσο θέλετε να μελώσει η σάλτσα. Αν τη θέλετε πιο καυτερή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη πιπέρι. Αφήστε την να κρυώσει,βάλτε την σε γυάλινα βάζα και διατηρήστε την στο ψυγείο.
Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου