> >

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Τηγανίτες(pancakes) με ανθότυρο

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Το ανθότυρο είναι μια αποκάλυψη. Μην το σνομπάρετε καθόλου.Το απαλό φρέσκο αυτό τυρί μπορεί να αποτελέσει την πρώτη ύλη για πρωτότυπες συνταγές.
Υλικά:

250 γρ. ανθότυρο
100 γρ. γάλα πλήρες
2 κρόκοι και 2 ασπράδια
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια ή λίγο ξύσμα λεμονιού
μέλι ή μαρμελάδα
φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα πιρούνι ελαφρά, μέχρι ν΄αρχίσουν να γίνονται σα μαρέγκα. Δεν χρειάζεται να γίνει σφιχτή μαρέγκα.Σε ξεχωριστό μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους,τη βανίλια και το αλεύρι.Ανακατεύουμε με το σύρμα και στο τέλος προσθέτουμε και τα ασπράδια.Μ΄ένα κουτάλι της σούπας αφήνουμε σε κουταλιές από το μίγμα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που δεν έχουμε αλείψει κάποια λιπαρή ουσία -σε απόσταση τη μια από την άλλη γιατι θ΄απλώσουν-και ψήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.Τις σερβίρουμε όπως είναι ζεστές με μέλι ή μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets