> >

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Ζαρκάδι

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Αν σας αρέσει το κυνήγι αυτή είναι μια συνταγή που θα πρέπει να δοκιμάσετε. 

Κατ΄αρχάς θα μαρινάρουμε το κρέας. 

Για την μαρινάδα θα χρειαστούμε 1 κούπα κρασί,1 κούπα λάδι, 2 κουταλιές ξύδι, δάφνη, μπαχάρι, αλάτι, μαυροπίπερο και ξύλο κανέλας.Το αφήνουμε στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη ξεπλένουμε το κρέας και το βάζουμε στη κατσαρόλα με νερό.Μόλις αρχίσει να βράζει αφαιρούμε τον αφρό που δημιοουργείται στην επιφάνεια του νερού,και στην συνέχεια ρίχνουμε λάδι,αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, γαρύφαλο, κανέλα,δάφνη και 1 κουταλιά λεμόνι. Αφού βράσει κρατάμε 2 κούπες ζουμί και φτιάχνουμε μια κρέμα.Λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και ριχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά καλά μέχρι να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 2 κρόκους και 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια ,το περιχύνουμε με την κρέμα και από πάνω ρίχνουμε λίγο μαιντανό.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets