Κρέμα γιαουρτιού:
Υλικά:
200 γρ. γιαούρτι
100 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
50 γρ. μέλι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Κραμπλ:
Υλικά:
50 γρ. αλεύρι
50 γρ.ακατέργαστη ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο
50 γρ. αμυγδαλόσκονη(αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ)
Ελάχιστη κανέλα
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη , τη ζάχαρη και την κανέλα.Προσθέσετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατέψτε το μίγμα. Αφήστε το για περίπου 30΄στο ψυγείο. Θρυμματίστε το μίγμα πάνω σε ένα ταψί και ψήστε το στο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Το σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια, βάζοντας πρώτα το κραμπλ και μετά την κρέμα γιαουρτιού. Ρίξτε από πάνω δύο κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας σας (ταιριάζει πολύ με μαρμελάδα φράουλα και βατόμουρο).
Αφήστε το στο ψυγείο λίγες ώρες να σφίξει και σερβίρετε το.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου