> >

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Πουτίγκα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Βρίσκω αυτή την συνταγή για πουτίγκα πολύ πετυχημένη γιατί έχει πολύ ωραία κρέμα από επάνω. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.

Υλικά:

7 αυγά
1 1/2 φλυτζ.ζάχαρη
1 φλυτζ. καρύδια
2 κουταλάκια bakin
10 κουταλιές αλεύρι
1/2 κουταλάκι γαρύφαλο
1 κουταλιά κανέλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τ΄αυγά με τη ζάχαρη ν΄αφρατέψουν. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το bakin , το γαρύφαλο και την κανέλα και ανακατεύουμε με τ΄αυγά προσεκτικά για να μην ξεφουσκώσουν. Ρίχνουμε και τα καρύδια. Αδειάζουμε σ΄ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να δείτε να ξεκολλάει το κέικ από τα τοιχώματα του ταψιού. Βγάζουμε από τον φούρνο και τ΄αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ έτοιμάζουμε το σιρόπι. Βράσουμε για 4 περίπου λεπτά 2 κούπες νερό με 2 κούπες ζάχαρη. Περιχύνουμε προσεκτικά την καρυδόπιτα. Φτιάχνουμε την κρέμα

Κρέμα:

Χτυπάμε 1 φακελάκι Garni σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Χτυπάμε στη συνέχεια 1/2 βιτάμ. Προσθέτουμε 2 κρόκους και 1 γάλα ζαχαρούχο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και μετά ρίχνουμε 2 φακελάκια κρέμα ΓΙΏΤΗΣ με γεύση βανίλια την οποία έχουμε φτιάξει όχι σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλους αλλά με 1 1/2 κουτί γάλα βλάχας γεμάτο όμως με νερό. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην 'κόψει" η κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την καρυδόπιτα.

καλή επιτυχία

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets