> >

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Cheesecake με ανθότυρο

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Λοιπόν, μέχρι τώρα ήξερα τη κλασική συνταγή για cheesecake με το philadelphia, το οποίο είναι νοστιμότατο. Αλλά από θερμίδες, δε σου λέω τίποτα. Μόλις ανακάλυψα αυτή τη συνταγή με ανθότυρο και μου άρεσε πολύ. Άσε που γίνεται και πολύ πιο ελαφρύ. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.

Υλικά:

Κρέμα:

400 γρ.ανθότυρο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
1 φακελάκι ζελέ με γεύση λεμόνι
1 ποτήρι του νερού βραστό νερό
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας άχνη

Βάση:

120 γρ.μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
50 γρ. αμυγδαλόψιχα
2 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές της σουπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Διαλύουμε το ζελέ σε 1 ποτήρι βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με το γιαούρτι και τη βανίλια και προσθέτουμε το ζελέ σε θερμοκρασία δωματίου. Δοκιμάζουμε,και αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε1-2 κουταλιές άχνη. Στο πολυμίξερ βάζουμε μαζί όλα τα υλικά της βάσης και τα θρυμματίζουμε.Το μείγμα που θα πάρουμε θα μοιάζει με ψίχουλα και με αυτά θα ντύσουμε τον πάτο μιας φόρμας για cheesecake,πατώντας το για να πάρουμε μια σταθερή βάση. Μετά θα ρίξουμε από πάνω την κρέμα ανθότυροθ και θα βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες να πήξει η κρέμα. Στη συνέχεια απλώνουμε επανω στη κρέμα τη μαρμελάδα την οποία έχουμε αραιώσει λίγο με λίγο νερό ή λίγο λικέρ.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets