Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια
δυόσμος
μαιντανός
λίγο σκόρδο
δύο κρεμμύδια
200 γρ τυρί φέτα
1 αυγό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας γαλέτα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράστε τα κολοκυθάκια, σουρώστε τα και λιώστε τα μ΄ένα πηρούνι. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, τα κρεμμύδια,το δυόσμο και τον μαιντανό. Θρυμματίστε τη φέτα και ανακατέψτε όλα τα υλικά με τα κολοκυθάκια. Προσθέστε το αυγό, τη γαλέτα, τι ελαιόλαδο και ζυμώστε το μίγμα. Πλάστε κεφτέδες, τυλίξτε τους στο αλεύρι και τηγανίστε τους σε καυτό λάδι.
Η αλήθεια είναι ότι τραβάνε αρκετό λάδι και γίνονται λίγο βαρείς. Γι΄αυτό δοκίμασα να τους ψήσω, και πρέπει να πω ότι έγιναν εξίσου νόστιμοι και σαφώς πιο ελαφριοί.
Αφου τους πλάσετε σε κεφτέδες, αραδιάστε τους σ΄ένα πυρέξ το οποίο έχετε πριν πασπαλίσει με λίγο γαλέτα. Ρίξτε λίγο ακόμη γαλέτα πάνω στους κεφτέδες, ρίξτε λίγο λαδάκι και ψήστε τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου