Παντεσπάντι
Υλικά:
5 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
6 κουταλιές αλεύρι
ξύσμα λεμονιού
Κρέμα:
Υλικά:
1 ποτήρι νερό
1 εβαπορέ
4 κουτ.ζάχαρη
4 κρόκους
4 κουτ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
ξυσμα και χυμό ενός λεμονιού
Μαρέγκα:
4 ασπράδια
5 κουταλιές άχνη
6 κουταλιές ζάχαρη για την καραμέλα
Μαρέγκα:
4 ασπράδια
5 κουταλιές άχνη
6 κουταλιές ζάχαρη για την καραμέλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το εβαπορέ, τη ζάχαρη,το αλεύρι και τους κρόκους. Ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει ρίχνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Αφού λιώσουν, ρίχνουμε και τα καρύδια και το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Κόβουμε το παντεσπάντι σε μεγάλους κύβους και το περιχύνουμε με την κρέμα την οποία έχουμε προηγουμένως αφήσει λίγο στο ψυγείο για να σφίξει.
Ανακατεύουμε καλά και σχηματίζουμε έναν κορμό.
Λιώνουμε 6 κουταλιές ζάχαρη σε καραμέλα.Στην συνέχεια φτιάχνουμε μια κρέμα μαρέγκα.
Χτυπάμε σε μαρέγκα 4 ασπράδια με 5 κουταλιές άχνη. Αφού γίνει μια σφιχτή μαρέγκα χαμηλώνουμε λίγο τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο την καραμέλα. Αφου ενσωματωθεί και γίνει μια σφιχτή μαρέγκα την απλώνουμε ακανόνιστα πάνω στο κορμό. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και ρίξτε τη μαρέγκα δημιουργώντας με τη ράχη του κουταλιού σας μυτιές.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου