Υλικά:
2 κούπες αλεύρι φαρίνα
3/4 κούπας κακάο
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας μαργαρίνη σοφτ
6 αυγά
1/2 κούπας γάλα
λίγη βανίλια
1/4 κουταλάκι σόδα
γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα κοσκινίζοντας τα όλα μαζί.
Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι ν΄αφρατέψει. Ρίξτε ένα ένα τα αυγά, ρίχνοντας μια κουταλιά από το μίγμα του αλευριού ύστερα από κάθε αυγό.
Στο τέλος ρίξτε σε κουταλιές εναλλάξ το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι. Αδειάστε το σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένο και ψήστε το στους 175 βαθμούς για περίπου μια ώρα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ είτε 2 μικρές στενόμακρες των 25 εκ μήκος. Εδώ εγώ έχω χρησιμοποιήσει δύο στενόμακρες καθότι θεωρώ ότι έτσι κόβονται πιο ωραία κομμάτια.
Αφού ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει και βγάλτε το από τη φόρμα σε μια πιατέλα για να κυρώσει. Ετοιμάστε το γλάσο
Υλικά:
300 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε μέσα την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Περιχύστε μ΄αυτό το κέικ σας.
1 σχόλιο:
μμμ.. και με γλάσο σοκολάτας!!!
τέλειο!
περίσσεψε τίποτα? :)
Δημοσίευση σχολίου