> >

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

κέικ σοκολάτας

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Αν σας αρέσει η σοκολάτα αυτό το κέικ θα ικανοποιήσει την όρεξη σας. Τα παιδιά μου το λένε "το κέικ των διακοπών" γιατί τους το έφτιαχνα κάθε φορά που πηγαίναμε διακοπές όσο ήταν μικρά και το παίρναμε μαζί μας. Παρόλο που έχει γλάσο σοκολάτας από πάνω διατηρείται μια χαρά και εκτός ψυγείου.




Υλικά:

2 κούπες αλεύρι φαρίνα
3/4 κούπας κακάο
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας μαργαρίνη σοφτ
6 αυγά
1/2 κούπας γάλα
λίγη βανίλια
1/4 κουταλάκι σόδα
γλάσο σοκολάτας

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα κοσκινίζοντας τα όλα μαζί.
Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι ν΄αφρατέψει. Ρίξτε ένα ένα τα αυγά, ρίχνοντας μια κουταλιά από το μίγμα του αλευριού ύστερα από κάθε αυγό.

 Στο τέλος ρίξτε σε κουταλιές εναλλάξ το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι. Αδειάστε το σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένο και ψήστε το στους 175 βαθμούς για περίπου μια ώρα  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ είτε 2 μικρές στενόμακρες των 25 εκ μήκος. Εδώ εγώ έχω χρησιμοποιήσει δύο στενόμακρες καθότι θεωρώ ότι έτσι κόβονται πιο ωραία κομμάτια.



 Αφού ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει και βγάλτε το από τη φόρμα σε μια πιατέλα για να κυρώσει. Ετοιμάστε το γλάσο

Υλικά:

300 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε μέσα την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Περιχύστε μ΄αυτό το κέικ σας.








1 σχόλια:

Betty's Cuisine είπε...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

μμμ.. και με γλάσο σοκολάτας!!!
τέλειο!
περίσσεψε τίποτα? :)

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets