Αυτά για τη γιαγιά μου. Απολαύστε τη συνταγή ή οποία δεν έχει βέβαια κανένα μεγάλο μυστικό αλλά αν σε κάθε τι που μαγειρεύετε βάζετε αγάπη και μεράκι γι΄αυτό που κάνετε, όπως έκανε εκείνη, να είστε σίγουροι ότι έχετε ανεβάσει το ποσοστό επιτυχίας σας κατά πολύ.
Υλικά:
10 στρόγγυλες πράσινες ή και κόκκινες πιπεριές για γέμισμα
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλυτζ. ρύζι καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
ντοματοχυμό
αλάτι ,πιπέρι,λίγο δυόσμο
Εκτέλεση:
Πλύντε καλά τις πιπεριές και μ΄ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το πάνω μέρος τους, αυτό που έχει το κοτσάνι . Μην το κόψετε πέρα ως πέρα αλλά αφήστε την άκρη ενωμένη με την υπόλοιπη πιπεριά.
Αφαιρέστε την εσωτερική ψύχα της. Βάλτε σε μια κατσαρόλα βραστό νερό και ζεματίστε τις για 5 περίπου λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσουν λίγο.
Σέ μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις χρυσαφίσει ρίξτε και τον κιμά. Ανακατέψτε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. Στη συνέχεια ρίξτε ένα φλυτζάνι άσπρο κρασί και αφήστε το να βράσει για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν ρίξτε λίγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το ρύζι, αλάτι πιπέρι και δυόσμο και 1 φλυτζάνι νερό. Βράστε τον κιμά μέχρι να "πιεί" τα υγρά του και γεμίστε τις πιπεριές. Μην τις γεμίσετε ως επάνω για να έχει χώρο το ρύζι να φουσκώσει.
Σκεπάστε τις πιπεριές με το πάνω μέρος που κόψατε με το μαχαίρι, το οποίο μπαίνει από πάνω σαν καπάκι, και τοποθετήστε τις τη μια δίπλα στην άλλη μέσα σ΄ένα πυρέξ.
Στην κατσαρόλα που ετοιμάσατε τον κιμά ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, λίγο συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να πάρει μια βράση. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τις πιπεριές, μέσα στο πυρέξ.
Ψήστε το φαγητό στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου 1 1/2 ώρες. Καλά θα είναι να το σκεπάσετε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν τα πάνω μέρη από τις πιπεριές.
5 σχόλια:
Ελευθερία μου καλώς σε βρίσκουμε στο "νόστιμο" σπιτάκι σου!
Ελπίζω να τα λέμε!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Γεια σου Ελευθερία! Με πολύ μεράκι έχεις φτιάξει το μπλογκ σου! Χάρηκα που βρεθήκαμε!
Πραγματικά τα γεμιστά είναι για όλους μας ένα φαγητό που θυμίζει οικογενειακές στιγμές και αγαπημένα πρόσωπα! Να είσαι καλά και να θυμάσαι την γιαγιούλα σου!
Πολλά φιλάκια από Ν Αφρική!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.ΟΙ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
@giasmin
Αγαπητή Giasmin, πολύ χαίρομαι που πέρασες από το blog μου. Καλό μήνα και σε σένα και εύχομαι να τα λέμε
Ποτέ δεν τις έχω φτιάξει μόνες τους. Έτσι γεμιστές με τον κιμά μου θυμίζουν την γιαγιά μου.
(φιλική συμβουλή: βγάλε την λεκτική επαλήθευση)
Δημοσίευση σχολίου