> >

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Cup cakes tiramisu

Pin It Now! Print Friendly and PDF

      Καλησπέρα φίλοι και φίλες. Παρασκευή σήμερα, μια ανάσα πριν από το Σαββατοκύριακο. Ο καιρός μουντός και υγρός, καθαρά χειμωνιάτικος ,όχι μόνο σήμερα αλλά τις τελευταίες μέρες γενικότερα. Και πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι φέτος θα τη βγάλουμε καθαρή χωρίς κρύο και χιόνια.......πάρτε λίγο κι από τα δύο.  Έτσι για να ,μη ξεχνιόμαστε. Cheer up guys!!!! και κάντε λίγο υπομονή. Ότι κι να κάνει ο χειμώνας, η άνοιξη δεν είναι και πολύ μακριά ακόμα.
      Η σημερινή μας συνταγή........cup cakes tiramisu. Την πρώτη φορά που δοκίμασα τιραμισού ήταν πριν πολλά χρόνια, δεν θα σας πω πόσα.........ναι τόσα πολλά!!!!!  στην Φρανκφούρτη όπου έμεινα για ένα διάστημα. Το δοκίμασα.......που αλλού ,σ΄ένα ιταλικό εστιατόριο.  Η γεύση του γλυκού  ήταν θεσπέσια.  Μάλιστα ο Ιταλός το συνόδευε με μια κρέμα ζαμπαγιόν με άρωμα Amaretto. Τι άλλο να σας πω!!!!!!!! Ο συνδυασμός "θανατηφόρος".  Μια απόλαυση για τον ουρανίσκο μου.
      Το πιο ωραίο όμως είναι ότι μετά από  παρακάλια  κατάφερα ν΄αποσπάσω τη συνταγή. Έτσι το τιραμισού έγινε το αγαπημένο μου γλυκό και μπορούσα να το φτιάχνω και στο σπίτι.
Στην Ελλάδα όμως δεν ήταν ακόμα γνωστό ή τουλάχιστον πολύ γνωστό. Μέχρι όμως να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα ήδη η φήμη του είχε αρχίσει να διαδίδεται ευρέως.
      Έτσι λοιπόν μια μέρα σερφάροντας στο ιντερνέτ "έπεσα" πάνω σ΄ένα ξένο site και  στα cup cakes tiramisu και είπα ........γιατί όχι? Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή. Λοιπόν σας την παραθέτω. Το link του site απ΄όπου τα βρήκα είναι http://www.browneyedbaker.com/2011/03/25/tiramisu-cupcakes-for-my-birthday-today/ ....για όποιον θέλει να διαβάσει την original συνταγή.



 Υλικά για την παρασκευή:

1/4 αλεύρι
3/4  κουταλιού(του γλυκού) baking powder
1/2 κουταλάκι (του γλυκού) αλάτι
1/4 φλυτζ. γάλα
1 βανίλια ξυλάκι
4 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά και 3 κρόκους
1 φλυτζ. ζάχαρη

Για το σιρόπι :

1/2 φλυτζ. δυνατό στιγιμαίο καφέ (μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και εσπρέσο)
28 γρ.σιρόπι μαρσάλα
1/4 φλυτζ. ζάχαρη

Για την κρέμα:

1 φλυτζ΄. κρέμα γάλακτος  35%
250 γρα μασκαρπόνε
1/12 φλυτζ.ζάχαρη άχνη
σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε σ΄ένα μπολ το αλεύρι, το baking και το αλάτι. Χαράξτε μ΄ένα κοφτερό μαχαιράκι τη βανίλια κατά μήκος και βγάλτε τους σπόρους. Ζεστάνετε το γάλα και ρίξτε μέσα το ξυλάκι τη βανίλια μαζί και τους σπόρους. Μόλις αρχίσει να βράζει, τραβήξτε το από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο.
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και τους κρόκους μέχρι ν΄αφρατέψει το μίγμα και να πάρει ένα απαλό κίτρινο χρώμα.
Ανακατέψτε προσεκτικά το αλεύρι μέσα στα αυγά εναλλάξ με το μίγμα του γάλακτος. Θα ρίχνετε δηλαδή λίγο από το μίγμα του γάλακτος μέσα στα χτυπημένα αυγά θ΄ανακατεύετε και αμέσως θα ρίχνετε μια κουταλιά από το αλεύρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά
Τοποθετήστε τα ειδικά για τα cup cakes χαρτάκια (θα τα βρείτε στα super market )  στα ταψάκια με τις ειδικές υποδοχές  και μοιράστε το μίγμα. Δεν θα γεμίσετε πάνω από τα 2/3 σε κάθε ειδική υποδοχή.



 Ψήστε περίπου στα 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Ετοιμάστε το σιρόπι. Φτιάξτε τον καφέ και ανακατέψτε τον με τα υπόλοιπα υλικά. Αν δεν βρείτε σιρόπι μαρσάλα μπορείτε να μην το χρησιμοποιήσετε καθόλου. Απλά φτιάξτε μισό φλυτζάνι στιγμιαίο καφέ με την ανάλογη ζάχαρη
Αφού ψηθούν τα κεκάκια αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και με ένα πινέλο αλείψτε 2-3 φορές την επιφάνεια τους με τον καφέ.
Φτιάξτε την κρέμα.Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει συνταγή. Αφήστε την στην άκρη. Χτυπήστε στη συνέχεια το τυρί μαζί με την άχνη στο μίξερ ν΄αφρατέψει και ενώστε προσεκτικά με μια σπάτουλα τα δύο υλικά.
Αφήστε λίγο την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και με τη βοήθεια του κορνέ στολίστε τα κεκάκια σας από επάνω,
Κοσκινίστε από πάνω σκόνη κακάο και .........έτοιμα.



Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets