> >

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Μπισκοτάκια!!!  Κάτι που πρέπει κάθε σπίτι να έχει ανά πάσα στιγμή. ΄Ενα σνάκ απογευματινό για τα παιδιά, ή ένα γλυκάκι για να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ ή το απογευματινό σας τσάι ή ακόμα για να έχετε πάντα κάτι να προσφέρετε σ΄ένα απρόσμενο επισκέπτη.




Υλικά:

200 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
120 γρ. βούτυρο
1 αυγό
125 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού baking powder

Για τη γέμιση:

200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο
βανίλια

Εκτέλεση :

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ ν΄ασπρίσει και ν΄αφρατέψει. Ποσθέστε το αυγό, το baking, τη βανίλια, το αλεύρι και το κακάο. Ζυμώστε το μίγμα και πλάστε δύο ρολά  με διάμετρο περίπου 3 εκ.




 Τυλίξτε το με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει. Στη συνέχεια κόψτε το ρολό σε λεπτές φέτές για να φτιάξετε τα μπισκότα.



Ψήστε τα σε προθερμασμέο φούρνο στους 170 βαθμούς για 7-8 λεπτά.

Για τη γέμιση :  Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα για να ζεσταθεί και στη συνέχεια ρίξτε τη βανίλια και την κουβερτουρα. Ανακατέψτε  και τραβήξτε από τη φωτιά. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ρίξτε και ανακατέψτε και το βούτυρο. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει λίγο για να σφίξει και να μπορέσετε να το απλώσετε στα μπισκότα. Βάλτε λίγη από τη γέμιση  σ΄ένα μπισκότο και σκεπάστε το μ΄ένα άλλο. Φτιάξτε δηλαδή σαν μικρά σαντουιτσάκια. Περάστε τα από χρωματιστή τρούφα αν θέλετε για να κολλήσει στα πλαινό. Αυτό θα δώσει μια πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα όψη στα μπισκοτάκια σας.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets