> >

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Μανιταρόσουπα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Τα πρώτα κρύα του χειμώνα έρχονται. Ετοιμαστείτε για ζεστές σουπίτσες δίπλα στο τζάκι.

Υλικά:

15 γρ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
450 γρ. διάφορα μανιτάρια(αν μπορείτε να βρείτε άγρια, ακόμα καλύτερα)
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 λίτρο νερό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τα πορτσίνι για 20 λεπτά σε μια κούπα βραστό νερό. Βγάζετε τα πορτσίνι από το νερό και περνάτε το ζωμό από λεπτή σήτα. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, το σκόρδο, το σέλερι, μια κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε και το υπόλοιπο νερό και το βράζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για 30 λεπτά. 
Σουρώνετε και πάλι το ζωμό και τον αφήνετε στην άκρη. 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδια και το θυμάρι και σωτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Ψιλοκόβετε τα πορτσίνι, και τα βάζετε μαζί με τα υπόλοιπα μανιτάρια στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει στην άκρη και την ντομάτα και όταν αρχίσει ο βρασμός σκεπάσετε την κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.



Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets