> >

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τυρί camambert πανέ με ξινή μαρμελάδα βατόμουρο

Pin It Now! Print Friendly and PDF
 Το Camambert Νορμανδίας είναι ένα τυρί με πολύ χαρακτηριστική γεύση και πολλούς οπαδούς. Είναι ένα τυρί που είτε θα λατρέψεις από την πρώτη στιγμή που θα το δοκιμάσεις είτε θα το απορρίψεις και πάλι από την πρώτη στιγμή,  λόγω της ιδιαίτερης αυτής του γεύσης. Για εσάς τους λάτρεις αυτού του τυριού βρήκα αυτή τη συνταγή  που νομίζω ότι θα λατρέψετε.

Υλικά:

2 κεφαλάκια camambert
1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
1 φλυτζ. τριμμένη φρυγανιά
λάδι για το τηγάνι
200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
1 κουτλ σούπας ξύδι

Εκτέλεση:

Βρέχουμε τα κεφαλάκια του camambert με λίγο νεράκι και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε καλά. Τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια στην τριμμένη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι. 
Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Τη βάζουμε σ΄ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ξύδι. 
Σερβίρουμε το τηγανισμένα camambert με συνοδεία της σάλτσας βατόμουρου.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets