> >

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Καρότα μαρινάτα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Αν σας αρέσουν τα καρότα είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ αυτή η συνταγή. Πάντως εγώ κάθε φορά που τα κάνω βάζω και περισσότερα καρότα γιατί τα καθαρίζουμε στο άψε σβήσε. Παρ΄όλα αυτά, όσα και να κάνω, ποτέ δε φαίνεται να είναι αρκετά.

Υλικά :

100 γρ μέτρια καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά ξύδι από κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
χοντροκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε τα καρότα και κόψτε τα σε κομμάτια των 5 εκατοστών. Βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 5-8 λεπτά μέχρι ν΄αρχίσουν να μαλακώνουν. Μην  τα πολυβράσετε. Στραγγίστε τα και βάλτε τα κάτω από το κρύο νερό της βρύσης να κρυώσουν και κάψτε κάθε κομμάτι κατά μήκος στα τέσσερα. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και βάλτε το μαζί με τα καρότα σε ένα βαθύ πιάτο. Προσθέστε τη ρίγανη, το αλάτι ,το πιπέρι , το ξύδι και λάδι όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα καρότα. 
Αφήστε τα να μαριναριστούν τουλάχιστον 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.  Ψήστε σ΄ένα τηγανάκι ή και στο φούρνο τα αμύγδαλα και προσθέστε τα και αυτά. Αν δεν τα καταναλώσετε την ίδια μέρα μπορείτε να τα σκεπάσετε με μεμβράνη καλά και να τα βάλετε στο ψυγείο. Βγάλτε τα αρκετές ώρες πριν τα σερβίρετε να έρθουν και πάλι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα κρατήσετε στο ψυγείο περισσότερα από 1 μέρα βγάλτε και πετάξτε το σκόρδο μετά από 24 ώρες.

2 σχόλια:

Eri είπε...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Πολύ καλή ιδέα Ελευθερία, θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε! Φιλάκια

eleftheria είπε...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου. Άμα τη δοκιμάσεις,πες μου τις εντυπώσεις σου. Τα λέμε.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets